TEST

REALITZA EL TEST PER OBTENIR EL CERTIFICAT + CARNET DE MANIPULADOR D'ALIMENTS :
  • L'examen consta de 12 preguntes ( Només una resposta és correcta ) .

  • Podràs realitzar l'examen les vegades que necessitis.

  • Un cop aprovat , podràs sol•licitar el teu certificat oficial per només 20 €.

(Un cop superat el test podrà introduir les seves dades personals a fi d'emetre el certificat )

 

1. A què es refereix el sistema *APPCC (Anàlisi de Riscos i Control de Punts Crítics)?

 

És un sistema que apliquen els inspectors de sanitat per comprovar si un establiment pot tenir risc de contaminació.

 

És un sistema que permet planificar com tractar un aliment, coneixent per endavant els problemes que es poden presentar ( descongelació, etc ).

 

És un sistema per controlar alguns llocs de l'establiment que poden ser perillosos

 

És un sistema per comprovar si un producte està contaminat

 

2. Cuinant per sobre de certa temperatura es comença a frenar el creixement dels bacteris. Quin és aquesta temperatura?

 

50 ºC

 

75º C

 

200 ºC

 

100 ºC

 

3. Què s'ha de fer al rentar-se les mans?

 

Rentar-se les mans solament si aquestes es taquen.

 

Rentar-se les mans en l'aigüera per estalviar aigua.

 

Rentar-se amb aigua calenta i sabó *antibacteriano.

 

Netejar-se les mans en una tovallola que usin els manipuladors.

 

4. Quins aliments es contaminen amb més facilitat?

 

Solament la carn i els ous

 

Llet, ous, carn picada, pastisseria, amanides,

 

Tots els aliments crus.

 

Tots els aliments es contaminen per igual.

 

5. Segons la normativa estatal, De qui és responsabilitat que els manipuladors tinguin una formació adequada?

 

Del centre d'estudis on obtenen el certificat de manipulador

 

De la Conselleria de Sanitat.

 

De l\'empresa on treballi el manipulador.

 

Dels propis manipuladors.

 

6. Què han de complir els aparells i utensilis en contacte amb els aliments?

 

Han de ser d'alumini, desmuntables i rentables.

 

No han de ser aparells elèctrics

 

Han de ser de plàstic

 

Han de ser desmuntables i no tenir esquerdes, zones oxidades ni forats que acumulin brutícia.

 

7. Poden mantenir-se junts els aliments crus i els aliments cuinats?.

 

No, si els aliments cuinats estan calents.

 

No, mai.

 

Sí, sempre que els aliments crus siguin verdures

 

Si, sempre

 

8. A més de la temperatura, Quin altre factor disminueix el creixement bacterià?

 

El temps

 

La foscor

 

La humitat.

 

L\'acidesa

 

9. Què és el que NO s'ha de fer quan es renten útils de cuina i peces desmuntables?

 

Deixar restes de desinfectant perquè els utensilis durin nets més temps.

 

Rentar-los amb aigua calenta.

 

Deixar-los assecar a l'aire després d'aclarir.

 

Eliminar les restes de menjar amb un raspall.

 

10. Què és el que s'ha de fer amb els residus i escombraries?

 

Usar la borsa d'escombraries diversos dies fins que s'ompli.

 

Mantenir oberta la tapa del contenidor per tirar les escombraries dins.

 

Tirar les escombraries diàriament.

 

Tenir la galleda d'escombraries el més a prop possible d'on s'estiguin preparant aliments per poder tirar els desaprofitaments.

 

11. Per evitar que es contaminin els aliments, D'on han de mantenir-se allunyats?

 

De les escombraries, de les persones, dels productes de neteja.

 

De les escombraries , dels animals, de les plantes, dels animals

 

Dels medicaments i dels productes de neteja.

 

De les escombraries, dels productes de neteja, dels animals, dels medicaments.

 

12. Els punts que més han de controlar els manipuladors de la seva higiene personal són:

 

Les mans, la cara i el pèl

 

Les mans, les ferides, el pèl, la boca.

 

Les mans, el pèl, les ferides i grans, les roba, la boca i el nas.

 

Les mans, la boca i el nas.