1. A què es refereix el sistema *APPCC (Anàlisi de Riscos i Control de Punts Crítics)?
És un sistema que apliquen els inspectors de sanitat per comprovar si un establiment pot tenir risc de contaminació.
És un sistema per comprovar si un producte està contaminat
És un sistema que permet planificar com tractar un aliment, coneixent per endavant els problemes que es poden presentar ( descongelació, etc ).
És un sistema per controlar alguns llocs de l'establiment que poden ser perillosos
2. Cuinant per sobre de certa temperatura es comença a frenar el creixement dels bacteris. Quin és aquesta temperatura?
75º C
50 ºC
100 ºC
200 ºC
3. Segons la normativa estatal, De qui és responsabilitat que els manipuladors tinguin una formació adequada?
De l\'empresa on treballi el manipulador.
Dels propis manipuladors.
De la Conselleria de Sanitat.
Del centre d'estudis on obtenen el certificat de manipulador
4. Quins aliments es contaminen amb més facilitat?
Tots els aliments crus.
Tots els aliments es contaminen per igual.
Llet, ous, carn picada, pastisseria, amanides,
Solament la carn i els ous
5. Què és el que NO s'ha de fer quan es renten útils de cuina i peces desmuntables?
Deixar restes de desinfectant perquè els utensilis durin nets més temps.
Eliminar les restes de menjar amb un raspall.
Deixar-los assecar a l'aire després d'aclarir.
Rentar-los amb aigua calenta.
6. Poden mantenir-se junts els aliments crus i els aliments cuinats?.
Si, sempre
No, si els aliments cuinats estan calents.
No, mai.
Sí, sempre que els aliments crus siguin verdures
7. Què és el que s'ha de fer amb els residus i escombraries?
Tenir la galleda d'escombraries el més a prop possible d'on s'estiguin preparant aliments per poder tirar els desaprofitaments.
Tirar les escombraries diàriament.
Mantenir oberta la tapa del contenidor per tirar les escombraries dins.
Usar la borsa d'escombraries diversos dies fins que s'ompli.
8. Què han de complir els aparells i utensilis en contacte amb els aliments?
Han de ser de plàstic
Han de ser d'alumini, desmuntables i rentables.
Han de ser desmuntables i no tenir esquerdes, zones oxidades ni forats que acumulin brutícia.
No han de ser aparells elèctrics
9. Els punts que més han de controlar els manipuladors de la seva higiene personal són:
Les mans, les ferides, el pèl, la boca.
Les mans, la boca i el nas.
Les mans, el pèl, les ferides i grans, les roba, la boca i el nas.
Les mans, la cara i el pèl
10. Per evitar que es contaminin els aliments, D'on han de mantenir-se allunyats?
De les escombraries, de les persones, dels productes de neteja.
De les escombraries , dels animals, de les plantes, dels animals
Dels medicaments i dels productes de neteja.
De les escombraries, dels productes de neteja, dels animals, dels medicaments.
11. A més de la temperatura, Quin altre factor disminueix el creixement bacterià?
La humitat.
L\'acidesa
El temps
La foscor
12. Què s'ha de fer al rentar-se les mans?
Netejar-se les mans en una tovallola que usin els manipuladors.
Rentar-se les mans en l'aigüera per estalviar aigua.
Rentar-se les mans solament si aquestes es taquen.
Rentar-se amb aigua calenta i sabó *antibacteriano.